Les amenaces d’un empresari acaba amb 3 activistes socials denunciats

El proper 7 de novembre tindrà lloc als jutjats de Badalona un judici creuat per faltes. Es posarà en qüestió les versions de l’empresari Joan Casafont, gerent de l’empresa COMROC 2006 SL, i tres membres del Comitè de Suport de Treballadors en vaga de fam de Badalona.

Els agents dels Mossos d’Esquadra van procedir a la identificació dels solidaris a petició de l’empresari que posteriorment els ha acusat d’haver-lo agredit. L’actuació policial, ocorreguda el 4 de juny a les portes de COMROC 2006 SL, va generar la protesta per carta d’un dels tres membres del Comitè de Suport. Aquesta va obtenir resposta de Manel Prat, Director General de la Policia, el passat 2 de juliol, on justificava l’actitud d’un agent, “prepotent i autoritària”, segons l’activista, per les condicions en què va actuar i per tant donant-li absoluta cobertura.
L’actuació dels Mossos d’Esquadra és la única resposta al clam social que han rebut els treballadors de COMROC 2006 SL, per part de l’administració: després de la intimidació en l’actuació polical, tres membres del grup de suport als treballadors en vaga de fam hauran de veure com, després de ser amenaçats i insultats per l’empresari, són acusats ells de ser agressors.
Aquell dia, el senyor Casafont, segons consta en la denúncia dels tres activistes, volia fotografiar als denunciants i els va amenaçar dient “tant aquests treballadors com vosaltres sou uns paràsits i us hauríem de matar a tots”.
Aquest diumenge 20 d’octubre, Àgora Ciutadana de Badalona, organitza un dinar popular per recollir fons per sufragar les despeses jurídiques del cas. Tindrà lloc a la plaça Pompeu Fabra, a les dos quarts de dues.
Des de Força recolzem els tres membres del Comitè de Suport de Treballadors de COMROC 2006 SL. Ens hi solidaritzem i posem els nostres recursos al seu abast. La seva defensa és la de totes.
Juntes som Força!

Protesta dels vaguistes en vaga de fam: https://ca-es.facebook.com/VaguistesComrocBadalona

Notícia de l’ingrés en hospital d’un dels vaguistes de fam: http://www.llibertat.cat/2013/06/un-dels-treballadors-de-comroc-en-vaga-de-fam-ingressa-a-l-hospital-22076

Perfil fals de l’empresari Joan Casafont: https://twitter.com/joancasafont