Comunicat del Casal argentí de Barcelona: Querella argentina contra els crims del franquisme

El Tribunal Federal de la República Argentina ha informat que la Jutgessa Servini de Cubría es desplaçarà a Espanya entre el 18 i el 30 de maig, per avançar en el procediment de la Querella.

Visitará Euskadi, Andalusia i Madrid, per prendre declaracions a víctimes i testimonis impossibilitats de viatjar, mantenir reunions amb autoritats, organitzacions de Drets Humans i entitats memorialistes.

Aquesta decisió es històrica, per primera vegada un Estat europeu ha d’acceptar que una autoritat judicial d’un país que no es dels poderosos, del mal nomenat primer mon, vingui a investigar i realitzar accions judicials en base a la Justícia Universal.

MES ENLLÀ DEL RESULTATS, ES UNA VICTORIA ENCORATJADORA.

Passi el que passi amb aquesta visita, significarà un abans i un desprès en el panorama jurídic i polític de l’Estat espanyol i a nivell internacional.

Fins ara havien estat els aparells Judicials dels estats imperialistes els que s’atorgaven l’autoritat legal i moral de jutjar els delictes de tercers països, des de Nuremberg a Rwanda, els Balcans etc.

Ara, una Jutge d’un país llatinoamericà, ex colònia de la suposada Mare Pàtria ( la madrastra maleïda, en realitat) arriba per actuar com allò que aquí mai ha estat possible: que les víctimes i llurs famílies siguin escoltades per una magistrada, i el que la majoria dels suposats “Demòcrates” de tot l’Estat, Catalunya inclosa, han gosat mai de reclamar, lluitar ni aconseguir, llevat d’honroses excepcions.

RESSÒ MEDIÀTIC

La participació en la querella encara es molt minoritària, tenint en consideració la magnitud de l’Holocaust espanyol. La por, el dol mai realitzat, la fatxenderia dels neo franquistes i la complicitat de la majoria dels partits suposadament demòcrates i el temps passat, han estat frenant una participació massiva.

Per modificar aquesta situació cal una pressió mediàtica que aconsegueixi modificar la situació de la opinió púbica.

Molt probablement la visita de la Dra. Servini de Cubría sigui un pas important en aquest sentit.

EL GOVERN DE L’ESTAT COMENÇA A AFLUIXAR.

Ara resulta que el ministre de l’Ópus Dei, Sr. Gallardón ara li ha agafat la dèria de desclassificar milers de documents de la dictadura i la guerra civil.

Es una reacció limitada, tardana i a destemps. Es un intent de limitar el desprestigi i les conseqüències politiques i jurídiques de la eliminació de la Justícia Universal en l’ordre jurídic espanyol. I també una forma de buscar no fer el ridícul habitual de que una sudaca investida de la toga internacional faci actuar a la Interpol per obrir arxius, posant als politics espanyols mes a baix que el govern dels feixistes serbis.


DENÚNCIES CATALANES

El Casal Argenti de Barcelona i algunes entitats que han donat suport ja estem organitzant una delegació per entrevistar-nos amb la Jutgessa, que incomprensiblement no ha anunciat que vingui a Barcelona, objectiu que havia anunciat a la delegació encapçalada per el Diputat Tardà.

Els interessats en participar poden contactar al mail info@casalargentino.org