A cops del mosso Jordi Arasa, un cop més

Aquest matí han declarat al Jutjat d’Instrucció núm 14 de Barcelona quatre agents dels Mossos d’Esquadra en relació a la pallissa que van rebre tres manifestants pro Can Vies dins d’un portal de la Plaça de Sants.

Pots semblar increïble però no ho és: el sotsinspector Jordi Arasa és un dels quatre policies citats. Segueix acumulant així, a la condemna per agredir al diputat de la CUP David Fernández, i al llarg llistat de capítols violents contra manifestants, una nova gesta lamentable. I el focus no l’hem de centrar en ell i la seva porra sinó a qui el deixa seguir fent de les seves. Malgrat els antecedents. Malgrat la condemna. Ahir Felip Puig, avui Ramon Espadaler.

Amb Jordi Arasa declarava també el cap dels ARRO l’inspector Lluís Miquel Venteo, responsable policial per als partits del Barça. I dos agents més que, amb el guió ben après han dit que entren al portal tot seguint manifestants que haurien llençat pedres al cordó policial i que es volien refugiar dins l’immoble. El curiós del cas, fet que cap ha sabut respondre, és perquè no els identifiquen ni detenen sinó només colpegen fortament, també al cap i, en veure les càmeres dels periodistes surten del portal fent veure que no passa res deixant darrera diversos nois contusionats.

Vídeo captat dels cops dins del portal:

Els tres ferits van declarar fa dues setmanes i el jutjat, havent pres declaració als quatre imputats, pot decidir en els propers dies, o bé practicar noves proves, o bé tancar la instrucció per enviar el cas a l’arxiu o a judici.

Més enllà de com es resolgui aquest nou capítol, l’exigència de l’advocat dels ferits, Eduardo Cáliz, és per al Departament d’Interior. Per exigir la suspensió efectiva i immediata de sou i feina de l’element Jordi Arasa. Exigència que des de la plataforma Som Força assumim plenament.

La dignitat dels ferits en el portal tingué una nota de color solidari en mostrar-se, en el següent vídeo, ferms en les conviccions de seguir lluitant malgrat les ferides i les amenaces. En aquesta ocasió fent costat al vaguista de fam Jaume Sastre en defensa del català a les Illes: http://somforca.cat/?portfolio=en-suport-a-jaume-sastre

Som Força
15 d’abril de 2015