Al costat dels vaguistes de Sant Andreu amenaçats amb presó

El proper dia 30 de juny tindrà lloc el judici contra dos companys veïns de Sant Andreu (Barcelona). Se’ls acusa de resistència a l’autoritat, desobediència i el pitjor, amb hipocresia insultant, d’atemptar contra la llibertat dels treballadors en forçar el tancament d’un supermercat en un dia de Vaga General i impedir així que els treballadors en precari, que no gosaven fer vaga per por a represàlies per part de l’empresa.

La ciutat de Barcelona, a pocs dies d’haver demostrat a les urnes la voluntat de canvi, no pot contemplar passiva la inèrcia repressiva que durà als tribunals el delicte de fer Vaga General. La crisi ens va empènyer a sortir als carrers aquell 29 de març de 2012. I com durant tots aquests anys ho hem seguit fent.

Denunciant injustícies. Abusos. Corrupteles. I posant el focus en la misèria que ens deixa, malgrat la flamant marca Barcelona, el sistema econòmic actual. Tanta lluita comença a donar els seus fruits però som lluny encara de revertir els efectes devastadors de la crisi. Ens caldrà encara molta lluita i no abaixar la guàrdia. I per això, per no mostrar-nos febles sinó més fortes que mai, reivindiquem amb majúscules tot el que van fer els nostres companys de Sant Andreu. Perquè nosaltres també ho hauríem fet. Perquè com ells vàrem sortir al carrer emprenyades, aquella jornada de Vaga General. Ho vàrem fer i ho tornarem a fer.

Aquell 29 de març de 2012, en acabar la ruta del piquet informatiu de Sant Andreu, agents de la Guàrdia Urbana van detenir violentament en Roger. Era el resultat d’una jornada tensa en la què els agents seguien de ben a prop el piquet. La imputació formal és per delicte d’impedir l’accés al treball i a més per resistència a l’autoritat per haver-se oposat a la seva detenció. Igualment, pel mateix delicte de resistència a l’autoritat, quedà imputat en Mercader.

Amb peticions de sis anys de presó per al Roger i dos per al Mercader arriba la nova cita de lluita i solidaritat. Al costat d’en Roger, membre d’Endavant (OSAN) i d’en Mercader, sindicalista de la CGT. La lluita pels nostres drets es demostra al carrer! El dia 30, davant dels jutjats, i cada dia, al nostre centre de treball, al carrer i on faci falta!

Solidaritat i lluita!
No ens van tocar aïlladament i no respondrem aïlladament!

Som Força

Per més info: https://absoluciorogerimercader.wordpress.com/2015/06/14/ja-tenim-data-de-judici-ja-tenim-dates-de-concentracions/